Teamleider Engineering

Introductie

Ons bedrijf wil haar toppositie in de markt nog verder uitbouwen. Daarom kijken wij uit naar nieuwe medewerkers met tomeloze passie voor technologie en met ambitie voor groei, ontwikkeling en zelfontplooiing. Heb jij die instelling? Dan ben je van harte welkom bij ons!

Organisatie

Voor onze Business Unit Sealing & Polymer Technology zijn wij op zoek naar een

Teamleider Engineering

Functie

Als Teamleider Engineering stuur je op een stimulerende en inspirerende manier een team van hoog opgeleide development engineers aan. Een van je verantwoordelijkheden is de begeleiding en coaching van je collega’s en team op het gebied van technische projecten, kennis en voortgang. Dit doe je vanuit je verantwoordelijkheid voor de continuïteit en ontwikkeling van je teams, waarbij je actief stuurt op optimale inzet en resultaat in het invullen van de behoeften van de klant.

Je bewaakt processen en leidt actief de verdere uitrol van project management Vanuit je technische maar ook sales verantwoordelijkheid ben je betrokken bij de interne coördinatie van aanvraag-, aanbiedings en ontwikkeltrajecten aan onze klanten. Je onderhoudt tevens een zakelijke relatie met de aan jouw team toegewezen klanten om de ten doel gestelde omzet en brutomarge ook daadwerkelijk te behalen. Je bent daarbij onderdeel van verschillende overleggen en levert je bijdrage aan beleidsplannen en het operationeel plan, waarbij je verantwoordelijkheid draagt voor de invulling en uitvoering van deze plannen. In de rol van Teamleider rapporteer je aan de R&D Manager.

Nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat je binnen ons bedrijf terechtkomt in een dynamische werkomgeving. We verwachten van jou dat je je teams hierin weet mee te nemen, en dat je tegelijkertijd de processen bewaakt en waar mogelijk verbetert. Voor jou is daarmee een essentiële rol weggelegd in een omgeving gekenmerkt door sales, operationele aansturing, coaching en (organisatie) ontwikkeling. Er zijn dan ook volop mogelijkheden om jezelf en het team verder te ontplooien.

Functie-eisen

  • Afgeronde technische opleiding op WO niveau.

  • Eerder leidinggevende ervaringen.

  • Eerder project management ervaringen.

Je bent analytisch sterk, werkt doel- en resultaatgericht en weet structurele verbeteringen te realiseren. Je beschikt over natuurlijk leiderschap, je houdt focus op optimaal functionerende individuen en teams, en je krijgt er energie van om hiermee aan de slag te gaan. Je hebt oog voor kwaliteit, bent commercieel ingesteld, resultaatgericht, en bent een procesmatige denker die goed inzicht heeft in bedrijfsprocessen. Communicatief sta je stevig in je schoenen.

Aanbod

Een afwisselende en inspirerende baan bij een innovatieve multinational met een informele sfeer. Je hebt minimaal 25 vakantiedagen en 12 Adv-dagen. Bovendien beschikken wij over uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een winstuitkering (max 18%) en een marktconform salaris.