Manufacturing Engineer

Functie

Als Manufacturing Engineer zorg je ervoor dat nieuw ge-engineerde producten en assemblages veilig en efficiënt geproduceerd kunnen worden. Vanaf de aanvraagfase ben je betrokken bij nieuwe projecten. Je beoordeelt de projecten op maakbaarheid en stelt vast op welke productielijnen het product gemaakt moet worden.

Zodra een opdracht order wordt, ga je samen met een multifunctioneel team (quality, engineering, inkoop, werkvoorbereiding, productie) aan de slag.
Waar het engineering team zich focust op het ontwerp van het product, richt jij je op de maakbaarheid. Je stelt vast via welke werkstations een product geproduceerd moet worden, welke productietijden, tooling en hulpmiddelen benodigd zijn, en stelt tijdens de prototype fase gedetailleerde werkinstructie op. Je begeleid de productie op de werkvloer en verzamelt feedback gedurende het traject.

Na de eerste prototype evalueer je de aandacht,- en verbeterpunten samen met het team. Zodra het product voldoende uitontwikkeld is, coördineer en begeleid je de transitie van het product van de prototype naar de hoog volume lijn. Indien nodig draag je zorg voor het inrichten en opstellen van een nieuwe productielijn.
Je behandelt Change Requests (en doet de risico inschatting) aan bestaande ontwerpen en maakt gebruikshandleidingen voor het gebruik en onderhoud nieuw en bestaand productieapparatuur. Het opstellen van Taak Risico Analyses (TRA’s) is onderdeel van je werk.

Functie-eisen

  • Opleiding: HBO-niveau Werktuigbouwkunde, Elektro, Mechatronica of vergelijkbaar;

  • Minimaal 3 jaar werkervaring als engineer in productiebedrijf / machinefabriek;

  • Bekend met de meest voorkomende productietechnieken waaronder lassen, verspanen, en de daarbij benodigde certificering;

  • Ervaring met Design for Manufacturing, Design for Assembly, FMEA, 8D, SPC en het maken van werkinstructies;

  • Sterke sociale- en communicatieve vaardigheden (overtuigend, proactief, stakeholder

Aanbod

  • Een competitief basis salaris

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen + 12 ATV dagen, een mooie winstdelingsregeling tot een maximum van 18% en een goede pensioensregeling

  • Variabele werktijden van maandag tot vrijdag van 7:30 uur tot 18:00.

  • Volop mogelijkheden om jouw carrière verder te ontwikkelen